Vissza

Részletek áttekintése

(D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt.)

Cím: 1082 Budapest, Futó utca 47-53.
Email: info@das.hu
Telefon: +36 1 486 3600
Weboldal: https://das.hu
Közösségi média: Facebook oldal
MIT JELENT A JOGVÉDELEM?
A jogvédelmi biztosítás szolgáltatásait nem pótolja sem a felelősségbiztosítás, sem más biztosítási forma, így pl. a baleset- vagy casco biztosítás sem.
• A felelősségbiztosítás (különösen a gépjármű-felelősségbiztosítás) megfizeti biztosítottjai helyett harmadik személy által követelt jogos kártérítési összegeket és elhárítja a jogtalanul támasztott igényeket; megvédi a biztosítottat harmadik személy igényeivel szemben. Ezen védelem keretein belül adott esetben, önérdekből is, jogi lépéshez folyamodik, pl. ügyvéd, rendőrség bekapcsolása révén.
• A jogvédelem teljesen más, csaknem ellentétes feladatot lát el: ez a biztosítási forma nem harmadik személy biztosítottal szembeni követeléseit hárítja el, hanem támogatja a biztosítottat saját jogai harmadik személlyel szembeni érvényesítése során. Feladata nem a követelések elhárítása, hanem a biztosított jogainak eredményes érvényesítése. A jogvédelmi biztosítás a 20. század elején jött létre, mint contre-assurance, vagyis a felelősségbiztosítással ellentétesen ható biztosítás.
• A casco biztosítás a biztosított járművében keletkezett károkért vállalja az anyagi terheket, személyi károkért azonban nem felel. Ez utóbbit csak jogvédelmi biztosítás segítségével lehet hatékonyan érvényesíteni. A jogvédelmi biztosítás emellett a jármű értékcsökkenéséből eredő követelések, a saját autó pótlása céljából bérelt jármű, kórházi kezelés, ápolás, nem vagyoni kárigény és keresetkiesés stb. érvényesítésének költségeit is viseli. A balesetbiztosítás halálos kimenetelű balesetek ill. tartós rokkantság esetén a megállapodás szerinti biztosítási összeget fizeti.
SZOLGÁLTATÁSOK: tanácsadás: egyszeri elvi állásfoglalás; peres és peren kívüli képviselet: a biztosított ez irányú meghatalmazása alapján támogatása illetve képviselete az ellenérdekű féllel szemben; költségek viselése: a szerződésben meghatározottak szerint a biztosított jogi érdekeinek védelmével összefüggésben szükségszerűen felmerülő költségek átvállalása.