Tájékoztató a fejlesztői regisztrációhoz

Általános tájékoztató

A fejlesztés önkéntes alapon működik, [1]társadalmi céllal, mely főként a fejlesztő tudását fejleszti. A weboldal fejlesztésével a saját tudását is fejlesztheti bizonyos határokon belül. Ehhez csakis olyan fejlesztőt keresek, aki vállalja ezeket a [2]feltételeket és a regisztrációval el is fogadja azokat.

Regisztráció

A regisztráció hagyományos módon működik, néhány plusz adat megadásával. Ahhoz, hogy teljes legyen aktiválnia kell a felhasználói fiókot a megszokott módon. A fejlesztői regisztráció bármikor átváltható általánosra, de viszza viszont már nem. Mielőtt ezt meg szeretné tenni, alaposan gondolja át.

Jogosultságok

A fejlesztő teljes jogosultságot kap a weboldal fejlesztéséhez, de nem a forráson keresztül. Ehhez egy admin felület van biztosítva, melyen keresztül a fejleszthető funkciókat el lehet érni. Erre biztonsági szempontból van szükség, mivel a forráskód tartalmaz olyan bejegyzéseket, információkat, melyeket nem szeretnék megosztani.

Az alábbi jogosultságokat kapja meg egy adminisztrátor:

Szabálysértés

Egy adminisztrátorra ugyanúgy vonatkoznak az ÁSZF - ben foglaltak, mint bármelyik felhasználóra. Ezek megszegése a teljes jogosultságtól való [3]megfosztást jelenti, illetve a szabálysértés mértékétől függően akár a regisztráció törlését.

Szabálysértések:
[1] A társadalmi cél jelentése, hogy térítésmentesen járul hozzá a fejlesztő a kisegítő munkához!
[2] A fejlesztői feltételek az ÁSZF - ben nem szerepelnek, mivel csak a fejlesztőre vonatkoznak.
[3] A teljes jogosultságtól való megfosztás azt jelenti, hogy az adminisztrátor átminősül általános felhasználóvá, ezzel megfosztva minden adminisztrátori jogtól.
[4] Egyes módosítások beleírhatnak a forráskódba. Csak azok a funkciók engedélyezettek, melyeket a weboldal tulajdonosa is jóváhagyott.